Увага! Cайт не оновлюється

Головна > Документи > Комітетські слухання
22 квітня 2015, 16:50

Комітетські слухання на тему "Відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом: шляхи підвищення ефективності чинної системи (22.04.2015)

ПРОГРАМА

Слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань економічної політики на тему «Відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом: шляхи підвищення ефективності чинної системи»

                                                  22 квітня 2015 року (1500 - 1700)

м.Київ, вул.Грушевського, 18/2 , к.11

 

1. Вступне слово Голови Комітету Іванчука А.В.

 

2. Вітальне слово від USAID і доповідь «Шляхи досягнення ефективності процедур банкрутства та підвищення показників у рейтингу Світового банку “Doing Business” до передбачених Стратегією сталого розвитку “Україна – 2020”, схваленої Указом Президента України від 12 січня 2015 року № 5/2015».

 

3. Проблемні питання, які виникли під час реалізації норм Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції від 22.12.2011), та  пропозиції Міністерства юстиції України як головного органу у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері банкрутства, щодо вдосконалення законодавства з питань банкрутства.

 

4. Заходи, що вживаються Міністерством економічного розвитку і торгівлі України як головного органу у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику  у сфері управління об’єктами державної власності,  з метою недопущення або мінімізації банкрутства підприємств у пріоритетних галузях державного сектору економіки, та пропозиції щодо їх законодавчого забезпечення.

 

5. Пропозиції, які мають бути врегульовані на законодавчому рівні або відповідними нормативно-правовими актами, з метою  захисту права власності та запобігання  банкрутству підприємств через механізм стягнення податкового боргу.

 

6. Вплив процедур банкрутства на формування бізнес-клімату в Україні з точки зору державної регуляторної політики.

 

7. Судова практика щодо застосування нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та найбільш проблемні і принципові питання, які потребують вирішення шляхом прийняття змін до законодавства.

 

8. Обговорення виступів  та формування пропозицій щодо законодавчого врегулювання проблемних питань для покращення законодавства про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

 

9. Заключне слово Голови Комітету Іванчука А.В.