Увага! Cайт не оновлюється

30 березня 2018, 17:00 ( Комітет з питань економічної політики )

Потрібно збільшувати зарплати, щоб запобігти дефіциту кадрів в Україні, - Андрій Іванчук

Голова парламентського Комітету з питань економічної політики, представник "Народному фронту" Андрій Іванчук вважає, що у Карпатському регіоні основною проблемою залишатиметься кадрова.

Про це він заявив у п'ятницю в Івано-Франківську на виїзному спільному засіданні чотирьох комітетів Верховної Ради.

"На жаль, за останні десятиліття з України, а особливо із Західного регіону, відбувся відтік людей. Багато працьовитих, розумних громадян покинули Батьківщину у пошуках гідної зарплатні".

"Зміни, які зараз відбуваються в економіці (підвищення заробітної плати, - ред.), - це вимога часу. Ми не можемо собі дозволити платити нижчу зарплату, ніж людина може отримати в сусідній країні", - сказав Андрій Іванчук.

Народний депутат наголосив, що саме зростання зарплати стане поштовхом для повернення українців на Батьківщину. Він зазначив, що на Західній Україні вже є підприємства, де є нестача кадрів.

Також Андрій Іванчук відзначив позитивну тенденцію у ремонті доріг в Західній Україні.

"У 2014 році ми прийняли рішення, що дороги не потрібно будувати шматками. Дороги потрібно будувати від одного населеного пункту до іншого. За 4 роки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській областях пророблено чимало роботи. Якщо зберегти цю тенденцію й нарощувати темпи, результат говоритиме сам за себе", - сказав Голова Комітету.