Увага! Cайт не оновлюється

29 березня 2018, 18:00 ( Комітет з питань економічної політики )

У Комітеті з питань економічної політики відбулася зустріч з місією МВФ

 

У Комітеті з питань економічної політики відбулася зустріч з представниками моніторингової місії Міжнародного валютного фонду і оціночної місії ЄС в рамках проекту «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні».

На зустрічі обговорили важливі законодавчі ініціативи, які покращують інвестиційний клімат України та спрощують ведення бізнесу.

Голова Комітету Андрій Іванчук подякував представникам МВФ за допомогу у  підготовці проекту Кодексу з процедур банкрутства, який сприятиме відновленню платоспроможності боржників та залученню інвестицій.

Андрій Іванчук наголосив, що після ухвалення Кодексу Україна підніметься у міжнародному рейтингу простоти ведення бізнесу Doing Business.

«У рейтингу Doing Business за компонентом “Вирішення неплатоспроможності” Україна знаходиться на 149-му місці. Прийняття кодексу дасть можливість піднятися нашій країні на 81 пункт. А в загальному рейтингу – на 9 позицій”, - зазначив голова Комітету.

Він запропонував представникам МВФ внести свої рекомендації до законопроекту. Іноземні партнери погодилися, відзначивши важливість прийняття цього закону для України.

Представник МВФ з моніторингової місії Шанда ДеЛонг подякувала розробникам проекту Андрієві Іванчуку та голові Верховного суду Валентині Данішевській за тісну співпрацю та ініціативність у реформуванні процедур банкрутства в Україні.

Шанда ДеЛонг висловила сподівання, що Кодекс буде прийнятий найближчим часом.

Андрій Іванчук анонсував проведення круглого столу, на якому відбудеться обговорення Кодексу перед другим читанням.

«Після надходження пропозицій до проекту відбудеться обговорення з фахівцями – представниками суду, арбітражними керуючими, представниками банківських асоціацій. Протягом двох тижнів знайдемо баланс, враховуючи всі думки для покращення Кодексу», - повідомив Голова Комітету.