Увага! Cайт не оновлюється

21 лютого 2018, 17:45 ( Комітет з питань економічної політики )

Серед найважливіших реформ в Україні – реформи у сфері приватизації та держзакупівель

Серед найважливіших реформ в Україні прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав реформи у сфері приватизації та державних закупівель, законодавче забезпечення яких надав Комітет з питань економічної політики під головуванням Андрія Іванчука.

Про це прем’єр-міністр сказав у вівторок під час міжнародної конференції високого рівня з питань реформ в Україні.

Ухвалений закон про приватизацію, наголосив Гройсман, має викорінити будь-яку корупцію у секторі державних компаній.

«Новий сучасний прозорий закон  про приватизацію в Україні дасть можливість забезпечити і прозорість, і конкурентність процесу приватизації. А тим, хто буде фінансувати в Україну, дасть захист, в тому числі, і в англійському суді», - зазначив прем’єр-міністр.

Також серед впроваджених реформ він назвав реформи у сфері держзакупівель.

«Ми змінили систему державних закупівель. Сотні мільярдів гривень сьогодні використовуються державою абсолютно прозоро та конкурентно», - підкреслив Гройсман.

Спікер парламенту Андрій Парубій також наголосив на важливості закону для сфери приватизації держпідприємств, яка на сьогодні є найменш реформована.

 «Закон про приватизацію відкриває нам шлях для надзвичайно важливої сфери – для сфери приватизації, яка, на жаль, на сьогодні є найменш реформована. Ця сфера важлива не тільки для підняття української економіки та для надходжень у бюджет, а необхідна для знищення тих корупційних схованок, які й до сьогодні заховані у багатьох державних підприємствах», - підкреслив Парубій.