Увага! Cайт не оновлюється

08 лютого 2018, 16:32 ( Комітет з питань економічної політики )

Верховна Рада прийняла законопроект "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю"

В рамках роботи над законопроектом до другого читання було опрацьовано більше 503 правок, а також проведено десятки зустрічей, нарад та обговорень з експертами та провідними юридичними компаніями України, на що у своєму фінальному виступі наголосив Голова Комітету Андрій Володимирович Іванчук:

«… Повірте мені, всі юридичні компанії України, топ-10, стовідсотково підтримують даний законопроект. Ми заборгували його вже 25 років, в 90-му році придумали Закон про господарські товариства. Ми зараз впроваджуємо самі сучасні, самі прогресивні. І якщо ми говоримо, що ми йдемо в Європу, давайте всі разом проголосуємо за законопроект 4666 в другому читанні і в цілому. …»

Відео фінального виступу Голови Комітету та голосування

Слід зазначити, що новий Закон регулює правовий статус товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю в усіх сферах господарської діяльності, зокрема страхової, в галузі виробництва, а також встановлює порядок їх створення, діяльності та припинення, що сприятиме збільшенню інвестицій в економіку України.

Важливим елементом є регулювання управління товариствами з обмеженою відповідальністю та товариствами з додатковою відповідальністю, у статутних капіталах яких є частка держави або органів місцевого самоврядування.

Закон чітко наголошує, що у разі смерті або припинення учасника частка переходить до його спадкоємця чи правонаступника без згоди учасників товариства, а також визначає поняття корпоративного договіру, безвідкличної довіреністі з корпоративних прав, встановлює права і обов'язки учасників товариства, переважне право учасника товариства, особливості звернення стягнення на частку учасника товариства тощо.

За результатами голосування 285 голосами народних депутатів України законопроект №4666 прийнято у другому читанні та в цілому.

Наразі текст прийнятого Закону України готується на підпис Голові Верховної Ради України з урахуванням його голосування в сесійній залі.