Увага! Cайт не оновлюється

07 грудня 2017, 14:25 ( Комітет з питань економічної політики )

Верховна Рада має вирішити подальшу долю законопроекту щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні

Комітетом Верховної Ради України з питань економічної політики на засіданні 6 грудня 2017 року, за пропозицією Кабінету Міністрів України, було розглянуто проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні” (№6540 від 06.06.2017).

Вищезазначений проект Закону України було розглянуто Комітетом на засіданні 20 вересня 2017 року і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти в першому читанні за основу.

Проте, 5 грудня 2017 року до Комітету надійшло звернення Першого Віце-прем’єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Івановича Кубіва щодо розгляду Комітетом певних змін до законопроекту №6540, а зокрема:

1.        Пункти 3 та 4 Глави І виключити (Зміни до Господарського процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України).

2.        У підпункті 4 пункту 5 Глави І абзац третій (частину першу пропонованої статті 597-1 Цивільного кодексу України) викласти у такій редакції:

«Виконання зобов’язань боржника за кредитним договором може бути забезпечене шляхом передачі кредиторові майна у довірчу власність».

3.        У підпункті 4 пункту 5 Глави І доповнити абзацом шостим (запропоновану статтю 597-1 Цивільного кодексу України доповнити частиною четвертою) такого змісту:

«Кредитодавець, який має намір надавати кредит позичальникам із забезпеченням у вигляді довірчої власності на нерухоме майно, зобов’язаний перед укладенням кредитного договору запропонувати таким позичальникам надання кредиту із використанням одного з інших альтернативних видів забезпечення зобов’язань. Пропоновані умови кредитного договору, забезпечуваного довірчою власністю, можуть відрізнятися від умов кредитного договору, забезпечуваного іншим способом забезпечення виконання зобов’язань».

4.        Пункт 27 Глави І виключити (Зміни до Закону України «Про третейські суди»),

5.        У Прикінцевих положеннях:

1)        У пункті 2 слово «магістр» замінити словом «бакалавр».

2)        Доповнити пунктом 4 такого змісту:

«Довірчою власністю не може бути забезпечено виконання зобов’язань за кредитним договором, який був укладений до набрання чинності цим Законом, а так само зобов’язань, які виникли внаслідок зміни (реструктуризації, рефінансування) зобов’язань за договором, укладеним до набрання чинності цим Законом».

Пункт 4 вважати пунктом 5.

Оскільки, автори законопроекту визнають, що певні положення проекту №6540 не мають достатньої підтримки у Верховній Раді України, з метою забезпечення позитивного голосування у парламенті, Комітет з питань економічної політики, на своєму засіданні 6 грудня 2017 року, надав можливість Уряду провести додаткові консультації і роз’яснення у фракціях Верховної Ради України для подальшого розгляду вищезазначеного законопроекту в сесійній залі Верховної Ради України.