Увага! Cайт не оновлюється

06 червня 16:13
06 червня 2019 року секретар Комітету з питань економічної політики Матківський Богдан Миронович здійснив особистий прийом громадян у Верховній Раді України докладніше
29 травня 12:44
Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики звітує про проведену роботу за час роботи Верховної Ради України восьмого скликання докладніше
06 травня 11:00
В Комітеті продовжується робота з опрацювання законодавчих ініціатив щодо врегулювання питань відновлення платоспроможності і банкрутства докладніше
10 квітня 16:05
10 квітня 2019 року відбулося засідання Комітету з питань економічної політики посилання...
04 березня 10:21
20 березня 2019 року Комітет з питань економічної політики планує розглянути законопроект №8125 "Про концесії", підготовлений до другого читання докладніше
27 лютого 15:58
27 лютого 2019 року відбулося засідання Комітету з питань економічної політики посилання...
19 лютого 10:00
Комітет на своєму засіданні 27 лютого 2019 року планує розглянути проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей громадян із представництва у наглядових радах та органах правління державних унітарних підприємств, господарських товариств та державних банків (реєстр. №9528 від 04.02.2019) докладніше
06 лютого 17:15
06 лютого 2019 року відбулося засідання Комітету з питань економічної політики посилання...
16 лютого 2018, 12:57

Рада може ухвалити закон про корпоративне управління вже до кінця березня - Андрій Іванчук

До кінця березня Верховна Рада може ухвалити законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава (реєстр.№6428 від 10.05.2017).

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики на своєму засіданні 20 вересня 2017 року прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти вищезгаданий законопроект у першому читанні за основу.

Як зазнав Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Андрій Іванчук під час робочої зустрічі групи з реформування корпоративного управління , прийняття цього законопроекту стане основним кроком у реформуванні корпоративного управління державними підприємствами та знизить ризики політичного впливу на такі компанії.

"Законопроект внесений Урядом з урахуванням конкретної практики у "Нафтогазі України", аби ще більше вдосконалити діюче законодавство. Під час розгляду на комітеті ми навіть досягли консенсусу, що внесемо у першому читанні і що стане "тілом" закону", - додав він.

Проект розроблений на виконання пункту 3-го другого етапу плану дій щодо корпоративного управління ПАТ НАК "Нафтогаз України", який, зокрема, стосується відмежування від політичного впливу. Він визначає повноваження органів управління, стратегію державної власності, а також запроваджує механізми затвердження фінансових планів.

У законопроекті пропонується внести відповідні зміни  до Господарського кодексу України, законів України «Про управління об’єктами державної власності», «Про акціонерні товариства» та «Про Кабінет Міністрів України». Метою цих змін, як зазначено в Пояснювальній записці до нього,  є «реформування корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава, зокрема врегулювання питання розмежування повноважень між органами управління суб’єкта господарювання, визначення та затвердження стратегії державної власності, затвердження  на законодавчому рівні можливості подання консолідованої звітності юридичними особами, акціонером (засновником, учасником) яких є держава та удосконалення механізму подання та затвердження фінансових планів».

За словами Андрія Іванчука, вже наступного пленарного тижня народні депутати можуть розпочати розгляд цього законопроекту.

"Я домовився зі спікером парламенту, що наступного пленарного тижня цей законопроект буде внесений до порядку денного. І потім, за моїми прогнозами, за скороченою процедурою до другого читання він буде схвалений в цілому десь до кінця березня", - наголосив Іванчук.