Увага! Cайт не оновлюється

06 червня 16:13
06 червня 2019 року секретар Комітету з питань економічної політики Матківський Богдан Миронович здійснив особистий прийом громадян у Верховній Раді України докладніше
29 травня 12:44
Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики звітує про проведену роботу за час роботи Верховної Ради України восьмого скликання докладніше
06 травня 11:00
В Комітеті продовжується робота з опрацювання законодавчих ініціатив щодо врегулювання питань відновлення платоспроможності і банкрутства докладніше
10 квітня 16:05
10 квітня 2019 року відбулося засідання Комітету з питань економічної політики посилання...
04 березня 10:21
20 березня 2019 року Комітет з питань економічної політики планує розглянути законопроект №8125 "Про концесії", підготовлений до другого читання докладніше
27 лютого 15:58
27 лютого 2019 року відбулося засідання Комітету з питань економічної політики посилання...
19 лютого 10:00
Комітет на своєму засіданні 27 лютого 2019 року планує розглянути проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей громадян із представництва у наглядових радах та органах правління державних унітарних підприємств, господарських товариств та державних банків (реєстр. №9528 від 04.02.2019) докладніше
06 лютого 17:15
06 лютого 2019 року відбулося засідання Комітету з питань економічної політики посилання...
05 жовтня 2015, 13:15

Протокол засідання Комітету №20 від 16.09.2015

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ

(вул. Велика Житомирська, 11, кімн. 304)

 

 

ПРОТОКОЛ   ЗАСІДАННЯ    №20

 

16 вересня 2015р.

 

 

 

 

 

 

ГОЛОВУЄ:

 

Голова Комітету – народний депутат України – Іванчук А.В.

 

ПРИСУТНІ:

 

Члени Комітету – народні депутати України – Воропаєв Ю.М.     (1 питання порядку денного), Денисенко А.П., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І., Чекіта Г.Л.

 

ВІДСУТНІ:

 

Члени Комітету – народні депутати України – Березкін С.С., Воропаєв Ю.М. (2-7 питання порядку денного), Довгий О.С., Кацуба В.М., Матківський Б.М., Фаєрмарк С.О.

 

ЗАПРОШЕНІ:

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі України – Айварас Абромавичус

Радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Адамас Аудицкас

Радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України –Железняк Ярослав

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства УкраїниКраснопольський Я.В.

Радник Міністра аграрної політики та продовольства УкраїниЗубрицький О.Л.

Заступник Міністра інфраструктури України Васьков Ю.Ю.

Радник Міністра інфраструктури УкраїниДмуховський Богдан

Директор Центру комерційного права (USAID) –       Данішевська В.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної власності (реєстр.№3062 від 09.09.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо об'єктів морського транспорту (реєстр.№2488а від 10.08.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо об'єктів агропромислового комплексу (реєстр.№2519а від 25.08.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

4. Проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про концесії" щодо надання у концесію об'єктів суднобудування і судноремонту (реєстр.№2526 від 02.04.2015), внесений народним депутатом України Матвієнковим С.А.

5. Проект Закону про внесення змін до статті 60 Закону України "Про господарські товариства" (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю) (ІІ читання) (реєстр.№2757 від 29.04.2015), внесений народним депутатом України Різаненком П.О.

6. Про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (реєстр.№2982 від 02.06.2015), внесеного народними депутатами України Ляшком О.В. та інш.

7. Презентація проекту Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України  (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)», який розроблено ініціативною групою фахівців разом з Центром комерційного права (USAID) та спеціалістами Світового банку за результатами слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань економічної політики на тему «Відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом: шляхи підвищення ефективності чинної системи», які відбулися 22 квітня 2015 року.

 

 

СЛУХАЛИ:

 

Про порядок денний засідання Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Підтримати порядок денний засідання Комітету.

 

«за» –10 (Воропаєв Ю.М., Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І., Чекіта Г.Л.).

Рішення прийнято одноголосно.

СЛУХАЛИ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної власності (реєстр.№3062 від 09.09.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі України – Айварас Абромавичус доповів по суті поданого законопроекту та запропонував підтримати його.

 

Голова підкомітету, народний депутат України – Денисенко А.П. висловив думку підкомітету щодо підтримки зазначеного законопроекту у першому читанні за основу.

 

В ОБГОВОРЕННІ ПИТАННЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ:

 

Члени Комітету – народні депутати України – Воропаєв Ю.М., Матвієнков С.А., Чекіта Г.Л., Іванчук А.В.

Радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Адамас Аудицкас.

 

Член Комітету, народний депутат України – Воропаєв Ю.М. висловив пропозицію щодо не підтримки зазначеного законопроекту.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної власності (реєстр.№3062 від 09.09.2015), внесений Кабінетом Міністрів України, в першому читанні за основу.

 

«за» – 7 (Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І.);

«утрим.» – 3 (Воропаєв Ю.М., Матвієнков С.А., Чекіта Г.Л.).

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ:

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо об'єктів морського транспорту (реєстр.№2488а від 10.08.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо об'єктів агропромислового комплексу (реєстр.№2519а від 25.08.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі України – Айварас Абромавичус доповів по суті поданих законопроектів та запропонував підтримати їх.

 

Голова підкомітету, народний депутат України – Денисенко А.П. доповів про те, що підкомітет з значених законопроектів не визначився, та зауважив, що питання які піднімаються в цих законопроектах вирішуються законопроектом реєстр.№1567.

 

В ОБГОВОРЕННІ ПИТАННЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ:

 

Члени Комітету – народні депутати України – Соловей Ю.І., Романовський О.В., Чекіта Г.Л., Іванчук А.В.

 

Заступник Міністра інфраструктури України Васьков Ю.Ю. висловив думку Міністерства інфраструктури України щодо підтримки зазначених законопроектів.

 

Голова Комітету, народний депутат України – Іванчук А.В. висловив пропозицію щодо підтримки зазначених законопроектів у першому читанні за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти в першому читанні за основу проекти Законів:

- про внесення змін до деяких законів України щодо об'єктів морського транспорту (реєстр.№2488а від 10.08.2015), внесений Кабінетом Міністрів України;

- про внесення змін до деяких законів України щодо об'єктів агропромислового комплексу (реєстр.№2519а від 25.08.2015), внесений Кабінетом Міністрів України.

 

«за» – 6 (Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кривенко В.В., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Чекіта Г.Л.);

«утрим.» – 3 (Кошелєва А.В., Матвієнков С.А., Соловей Ю.І.).

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ:

 

4. Проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про концесії" щодо надання у концесію об'єктів суднобудування і судноремонту (реєстр.№2526 від 02.04.2015), внесений народним депутатом України Матвієнковим С.А.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Член Комітету, народний депутат України – Матвієнков С.А. доповів по суті поданого законопроекту та запропонував підтримати його.

 

Голова Комітету, народний депутат України – Іванчук А.В. висловив пропозицію щодо підтримки зазначеного законопроекту в першому читанні за основу.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про концесії" щодо надання у концесію об'єктів суднобудування і судноремонту (реєстр.№2526 від 02.04.2015), внесений народним депутатом України Матвієнковим С.А., в першому читанні за основу.

 

«за» – 9 (Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І.,Чекіта Г.Л.).

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

 

5. Проект Закону про внесення змін до статті 60 Закону України "Про господарські товариства" (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю) (ІІ читання) (реєстр.№2757 від 29.04.2015), внесений народним депутатом України        Різаненком П.О.

 

ВИСТУПИВ:

 

Голова Комітету, народний депутат України – Іванчук А.В. доповів по суті поданих до зазначеного законопроекту зауважень і пропозицій та запропонував підтримати його у другому читанні та в цілому.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до статті 60 Закону України "Про господарські товариства" (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю)     (ІІ читання) (реєстр.№2757 від 29.04.2015), внесений народним депутатом України Різаненком П.О., у другому читанні та в цілому.

 

«за» – 9 (Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І.,Чекіта Г.Л.).

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

 

6. Про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (реєстр.№2982 від 02.06.2015), внесеного народними депутатами України Ляшком О.В. та інш.

 

ВИСТУПИВ:

 

Голова Комітету, народний депутат України – Іванчук А.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету підтримати рішення Комітету щодо створення при Комітеті робочої групи по доопрацюванню до другого читання зазначеного законопроекту.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Рішення Комітету щодо створення при Комітеті робочої групи по доопрацюванню до другого читання проекту Закону про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (реєстр.№2982 від 02.06.2015), внесеного народними депутатами України Ляшком О.В. та інш.

 

«за» – 9 (Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І.,Чекіта Г.Л.).

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

 

7. Презентація проекту Закону України "Про внесення змін до деяких Законів України  (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)", який розроблено ініціативною групою фахівців разом з Центром комерційного права (USAID) та спеціалістами Світового банку за результатами слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань економічної політики на тему «Відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом: шляхи підвищення ефективності чинної системи», які відбулися 22 квітня 2015 року.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Взяти до відома інформацію надану Директором Центру комерційного права (USAID) – Данішевською В.І.

 

Зареєструвати та внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про внесення змін до деяких        Законів України  (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)" від народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

 

«за» – 9 (Денисенко А.П., Іванчук А.В., Кошелєва А.В., Кривенко В.В., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Романовський О.В., Соловей Ю.І.,Чекіта Г.Л.).

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                       А.В.Іванчук

 

 

Секретар Комітету                                               Б.М.Матківський