Увага! Cайт не оновлюється

20 березня 2018, 16:30 ( Комітет з питань економічної політики )

Рада ухвалила Кодекс України з процедур банкрутства, який дасть можливість Україні піднятися на 9 позицій у рейтингу Doing Business

 

20 березня Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект Кодексу України з процедур банкрутства, опрацьований та підтриманий Комітетом з питань економічної політики.

Кодекс з процедур банкрутства сприятиме відновленню платоспроможності боржників та залученню інвестицій. «У рейтингу Doing Business за компонентом “Вирішення неплатоспроможності” Україна знаходиться на 149-му місці. Прийняття кодексу дасть можливість піднятися нашій країні на 81 пункт. А у загальному рейтингу – на 9 позицій”, - наголосив Голова Комітету Андрій Іванчук.

Цей законопроект об’єднав поданий Комітетом ще у 2016 році проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності процедур банкрутства та інші 7 законопроектів з питань відновлення платоспроможності, які зареєстровані у Раді.

Проект Кодексу з процедур банкрутства для зручності викладений у двох книгах - корпоративне банкрутство та відновлення платоспроможності фізичної особи.