Увага! Cайт не оновлюється

16 лютого 2018, 13:00 ( Комітет з питань економічної політики )

Президент підписав Закон України щодо корпоративних договорів

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів"(реєстр.№ 4470 від 19.04.2016), спрямований на підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах та товариствах з обмеженою відповідальністю.

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла вищезазначений законопроект у другому читанні та в цілому 23 березня 2017 року.

Прийнятий законопроект вводить в українське законодавство норми про укладення корпоративних договорів - договорів про реалізацію прав учасників (засновників) товариств з обмеженою відповідальністю та договорів між акціонерами, а також вводить в Цивільний кодекс України норми, які дають можливість ефективно задіяти механізм управління та прийняття внутрішніх рішень шляхом укладення акціонерами (учасниками) корпоративних угод.

Крім того, документ вносить зміни до Цивільний кодекс України та законів "Про акціонерні товариства", "Про господарські товариства" та "Про цінні папери та фондовий ринок" для забезпечення можливості визначення порядку ведення та прийняття внутрішніх рішень акціонерами (учасниками) шляхом укладання корпоративних договорів. Зокрема, зазначені законодавчі акти, з метою регулювання питання укладення учасниками АО та учасників (засновників) ТОВ договорів з метою спільної реалізації їх прав, доповнюються новими нормами про необхідність розкриття інформації про факт укладення договору між акціонерами.